İzleyiciler

25 Aralık 2010 Cumartesi

Kredi Kartı Vak-a/Özgürlük Oyunu

Sonunda postumu yazabiliyorummmmmmmmmmm. Bilgisayarımın çöküşünün ardından kendi attığım formatla giden resimlerimin arkasından bakakalan bir bendim günlerden. Başka pclerden nedense yazamıyorum post.. İlla blogumu açtığım bilgisayar olacak... Bu süredeee 2 oyun izledim.
Biri Uğur Polatın oynadığı ki Kredi Kartı Vak-aaa...Uğur Polatın oyunculuğu gerçekten muhteşemdi...Bu kadar sıkıcı bir oyunu bile izlenebilir kıldı. Sonunda Neriman Uğur'un ayakta alkışladığı oyunluculupu için izlenmeye değer aslında ama oyunu sıkıcı kılan diğer bir etkende 2 bölümm tek perde olması. Ödül almış bu oyunu sıkıcı buldummm.

Diğer oyunum ise özgürlük oyunuydu... Hapishanedeki kadınlar bir gece dışarı cıkarsak neler yaparız düşüncesiyle oyuna başlıyorlar. Oyunun sonunda kimse dışarı çıkmak istemiyor...Özellikle Elif Nutku 'nun oyunculuğunu çok beğendim...
yun öncesinde yaklaşık 15 dakika çalınan arabesk müzik cezaevi havasını fazlasıyla veriyor seyirciye. Orhan Kemal'in, Kemal Tahir'in ve dünyadaki çeşitli yazarların kitaplarının dışında beyazperdede de görmeye alıştığımız koğuş gerçeğini Özgürlük Oyunu'nda buluyoruz. O atmosfere uygun müzikli ortam, oyun öncesinde seyirciyi oyuna hazırlıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...